HOME INLEIDING OPDRACHT VERWERKING BRONNEN AFSLUITING DOCENT
 

De opdracht


Als onpartijdige buitenstaanders gaan jullie in viertallen een Surinaamse canon samenstellen van 32 onderwerpen. Het eindresultaat bestaat uit twee delen:

  1. Een Surinaamse canon in postervorm, bijvoorbeeld zoals dat op de site www.entoen.nu staat. Een andere manier is ook mogelijk. De canon zal uit 32 onderwerpen bestaan, die jullie zelf uitkiezen.
  2. Naast de poster gaan jullie de gekozen onderwerpen toelichten in een apart boekje. Hierin leggen jullie ook uit waarom de gekozen onderwerpen belangrijk zijn voor de ontwikkeling van Suriname. Elk onderwerp moet worden toegelicht met een stukje tekst: een kwart-A4 in lettertype 12. Omdat het 32 onderwerpen zijn die jullie gaan toelichten zal het boekje uit ongeveer 8 pagina's bestaan.

Belangrijk is dat elke bevolkingsgroep in de canon vertegenwoordigd is. De canon moet een bevestiging zijn van de volgende regel uit het gedicht Wan Bon (één boom) van de Surinaamse dichter Dobru. Voor het volledige gedicht kun je op de link klikken

Someni wiwiri
someni skin
someni tongo
wan pipel

Zoveel soorten haar
zoveel huidskleuren
zoveel talen
één volk.

Aan het einde zal de beste canon aangeboden worden aan de Surinaamse minister van binnenlandse zaken: de heer Maurits Hassankhan.

Ga nu naar Verwerking om er achter te komen hoe jullie dit aan gaan pakken.